Studenten fyller år

tisdag, juli 04, 2006

Mer eller mindre exakt 1 år sedan ungefär är det nu vi trotsade regnet och världen i våra vita små mössor. Champagnefrukostar, banderoller, schabloner och girlanger. Nog var det en dag att minnas allt. Verkligheten knackade på och vissa sade "Ja, hejdå" och "Tack så mycket", medan somliga stod och smålog lite i undran vad de skulle ta sig till nu.

Det var, som sagt, ett år sedan nu och världen har väl inte genomgott några överväldigande förändringar. Den stora massan sitter fortfarande fast i ett dunkel av leda och tristess påpiskad av Aftonbladet och trolösa politiker. Fjättrade till storeborsdrömmar om kändisliv i ett påhittat idolträsk.

Men världen är vår nu, låt oss söla, sörpla och frossa i allt sött som det innebär. Låt dem stå still, klåparna. Låt dem hämta andan, vi är på högspinn nu. Ger vi upp nu kommer de i kapp oss. Springer de om ränner vi åt andra hållet. Svär på att alltid hålla dem ryggen. Håll dem stången, bryter de igenom så spring, fly.

Man kan inte falla längre än till marken.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det va snyggt skrivet!

minns du min dikt? delar av den:

"Det är vi
konstens entusiaster
vetenskapens tvivlare
politikens förrymda vallfår
vägarnas trånande skri

Det är vi
lejon i nattens mörker
dårar längs E4:ans vänsterfil
skändare av framtidens gravar
så länge musiken rider oss"

kram!

01:06  
Anonymous Anonym said...

haha, vilken tur för mig att jag har sån bra tajming =) det är verkligen rätt kul att läsa folk bloggar...ju fler desto bättre =)

17:33  

Skicka en kommentar

<< Home